22.02.2023, 22:07

Індексація пенсії: хто може розраховувати на максимальне підвищення у березні

Віктор Білий | Всі новини автора
деньги

З 1 березня 2023 року пенсії українських пенсіонерів зростуть на 20%. Після індексації виплати збільшаться у середньому на 400-700 грн.

Про це йдеться у проєкті ухвали уряду індексації пенсій, оприлюдненому на сайті Федерації профспілок України, передає Час Пік.

"У середньому доплата до пенсій становитиме від 400 до 700 грн залежно від категорії пенсіонерів. Грошей вистачить", - сказала міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

Вона запевнила, що індексація торкнеться всіх категорій пенсіонерів, включаючи військових.

"Вже почали поширюватися чутки, чи всі можуть розраховувати на підвищення. За формулою, визначеною чинним законодавством, індексація передбачена лише для тих категорій, хто отримує пенсію вище за мінімальну. Зазвичай люди, які мають невеликий стаж або невеликий заробіток, уже мають певні гарантії, так сказати, дотягування виплат, які під індексацію не підпадали, але цього року ми розуміємо, що інфляція суттєво з'їла доходи наших громадян, тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити всім категоріям підвищення на 20% пенсій, навіть тим, у кого вона найменша. . Військовим пенсіонерам теж", - зазначила Жолнович.

Нагадаємо, в Україні планують перевірити всіх отримувачів пенсії та допомоги. У Міністерстві фінансів вже підготовлено наказ про затвердження методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного утримання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: