12.12.2023, 13:06

Виплати ВПО у 2024 році: яким категоріям переселенців Мінсоцполітики пропонує продовжити виплати

Выплаты ВПЛ в 2024 году

У зв'язку з тим, що частина внутрішньо переміщених осіб з 1 лютого не отримуватимуть допомоги на проживання для ВПО, Мінсоцполітики розробило проєкт постанови про продовження виплати допомоги.

Як ]]>зазначили ]]>у Міністерстві соціальної політики, одним з важливих інструментів для підтримки внутрішньо переміщених осіб є виплата державою допомоги на проживання для ВПО, передає Час Пік.

Мінсоцполітики розробило проєкт постанови про продовження виплати допомоги тим ВПО, які отримували її до 1 серпня 2023 р. і період виплат для яких завершується наприкінці січня 2024 р.

"Проєкт постанови пропонує продовжити виплати для внутрішньо переміщених осіб пенсійного віку та тих ВПО, які не мають можливості працевлашуватись через обʼєктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (передусім,послуг з догляду за дітьми, таких як «муніципальна няня»), а також стимулюючи працездатних членів таких родин шукати роботу, звертатись по грантові програми для започаткування власної справи, проходити перенавчання тощо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 1 грудня 2023 року виплати ВПО були продовжені автоматично деяким категоріям одержувачів на другий 6-місячний період без додаткового обігу.

В інших категорій переселенців період виплат завершується наприкінці січня 2024 року.

"За інформацією станом на 4 грудня 2023 року, виплати будуть припинені всім ВПО, які оформили виплати до 1 серпня 2023 року. Станом на сьогодні винятків немає", - пояснюють юристи.

Після ухвалення нової постанови, розробленої Міністерством соціальної політики, стане зрозуміло, які категорії переселенців продовжать отримувати допомогу на проживання для ВПО з 1 лютого, а хто буде позбавлений цих виплат.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк