13.12.2023, 11:41

Роботу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" можуть знову припинити: що відомо

Яготин-Дорогуськ

Пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Польщею, який 11 грудня відновив роботу після страйків, можуть знову заблокувати.

Про це повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>"Суспільне".]]>

У понеділок польські перевізники припинили страйк на цьому пункті пропуску. На митниці пропускали сторони в обидва боки. Однак зараз відомо, що організатор попереднього страйку подав заявку на ще одну акцію протесту, яку планують розпочати 18 грудня.

Черниш зазначила, що станом на зараз пункт пропуску  "Ягодин-Дорогуськ" працює, чимало водіїв поїхали саме на цей звільнений пункт.

"Наразі на перетин кордону з польського боку очікують орієнтовно 700 ваговозів. За добу волинські митники оформили на в'їзд в Україну 450 вантажівок, на виїзд — 300. Щодо вантажівки протестувальників, яка 11 та 12 грудня блокувала під'їзд до пункту пропуску з польського боку, то нових інцидентів митники не фіксували", — йдеться у повідомленні.

Через таке блокування українсько-польського кордону різко знизився експорт, що призвело до втрати понад 9 млрд державним бюджетом.

Нагадаємо, що до блокади кордону з Україною польськими перевізниками, ймовірно, причетні російські спецслужби. При цьому причини таких заходів можуть бути політичними.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Блокаду прорвано? Перша партія фур з України прибула до Польщі - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк