27.06.2021, 22:31

За проїзд до Азовського моря з відпочивальників вимагали 200 гривень: втрутилася поліція

Марина Началова | Всі новини автора

У Запорізькій області правоохоронці демонтували незаконний шлагбаум, що був встановлений на шляху до узбережжя Азовського моря.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Запорізької області, передає Час Пік.

27 червня близько 12 години до відділу поліції № 1 Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся небайдужий громадянин, який повідомив, що на в’їзді до острова Бірючий встановлено шлагбаум, при цьому, за проїзд невідомі особи вимагають 200 гривень на добу.

На місце події на чолі з керівництвом негайно виїхали слідчо-оперативна група та інші співробітники відділу поліції.

За попередніми даними встановлено, що службові особи Приазовського національного природного парку встановили металеву тимчасову споруду та шлагбаум на в’їзді до заказника та в примусовому порядку стягували плату з громадян, які відвідують територію з метою відпочинку та яким чинним законодавством гарантовано свободу пересування.

За результатами огляду працівники поліції вилучили металеву тимчасову споруду та шлагбаум.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі слідчим, за погодженням з прокурором, готується клопотання до суду про арешт вилученого майна. Слідчі дії тривають.

Дивіться ще: Неприємні "сусіди": на курортах Азовського моря відпочивальників лякають змії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк