23.07.2021, 12:25

"Світить" до 10 років в'язниці: На Луганщині затримали на хабарі директора комунального підприємства

Марина Началова | Всі новини автора

На Луганщині правоохоронці викрили та затримали на хабарі директора одного з комунальних підприємств області - депутата міської ради.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

Вчора, 22 липня, слідчі Слідчого управління ГУНП разом з колегами з СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито та затримано у порядку статті 208 КПК України депутата міської ради одного з міст Луганської області, який обіймає посаду директора комунального підприємства міста. Посадовцю загрожує покарання до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідством встановлено, що керівник установи організував корупційну схему під час закупівлі деревини. За укладання договору постачання товару та безперешкодне проведення відповідних розрахунків посадовець вимагав та отримав від представника комерційного підприємства хабар у розмірі 10% «відкату» від загальної суми договору.

В рамках кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) на підставі ухвали суду під час проведення правоохоронцями обшуків в службових приміщеннях комунального підприємства, за місцем мешкання посадової особи тощо було виявлено та вилучено речові докази.

Наразі прокурором спільно зі слідчим вже оголошено повідомлення про підозру депутату міської ради у одержанні неправомірної вигоди за вчинення дій із використанням свого службового становища, поєднаних з вимаганням неправомірної вигоди. В рамках кримінального провадження тривають слідчі та процесуальні дії. Готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на його майно з метою його подальшої конфіскації.

Також стало відомо, що на Луганщині викрили службових осіб, які "під шумок" масштабних пожеж здійснювали незаконну порубку лісу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: