19.04.2022, 15:52

На Луганщині затримали бойовика, що розвідував і фотографував позиції ЗСУ

Марина Началова | Всі новини автора

У Луганській області співробітники Служби безпеки України викрили колишнього бойовика російсько-терористичного угруповання «ЛНР», який з 2014 року переховувався від правосуддя.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Як зазначається, правопорушника було затримано на гарячому, при спробі розвідувати та фотографувати українські військові позиції.

У поле зору правоохоронців зловмисник потравляв і раніше, у зв’язку з участю у рашистському збройному угрупованні, яке діяло у Сєвєродонецьку у травні-липні 2014 року. До початку російського вторгнення він ховався від слідчих органів.

Правопорушник відповідатиме перед законом за ст.111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за сприяння збройній агресії на території України. Найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Заходи з викриття та затримання бойовика проводилися співробітниками Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, у Лисичанську чоловік кинув гранату в поліцейських: вбито співробітника поліції, поранено ще двох.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк