02.08.2021, 13:21

Два рецепти хрустких огірочків на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
огурцы
інгредієнти: 
  • огірки середнього розміру;
  • холодна вода з-під крану;
  • сіль крупного помелу;
  • спеції. 
Час приготування: 
50.00

Настав час літнього традиційного заняття - засолювання огірків на зиму. Пропонуємо два рецепти чудових хрустких огірочків до зимового столу. Перший спосіб - огірки солоні залиті холодним розсолом, другий - огірки мариновані залиті гарячим розсолом. Обидва рецепти прості, огірочки виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними. 

Огірки солоні (в холодному розсолі) 

Цей рецепт з урахуванням на одну 3-літрову банку і він не зовсім звичайний. Банку миємо під проточною водою з будь-яким миючим засобом, після чого гарненько обполіскуємо. Далі всі огірки обрізаємо з двох сторін і щільно складаємо в тару, не додаючи ніяких спецій. Далі поступово розчиняємо склянку (200 г) солі у звичайній холодній воді. Відсутній розсіл можна доповнити звичайною холодною водою з-під крана. 

Залиті до верху огірки накриваємо кришкою і залишаємо в такому положенні на столі, без потрапляння прямих сонячних променів, рівно на 2 дні. Після чого розсіл зливаємо у раковину, він нам не знадобиться, огірки промиваємо кілька разів під проточною водою. Поверх огірків викладаємо спеції (часник, кріп, листя вишні, смородини, хрону), заливаємо все звичайною водою з-під крана (додаючи солі), накриваємо капроновою кришкою і відправляємо в холоднеу містечко на зимівлю. 

Читайте також: Огірки як бочкові. Консервація холодним розсолом 

Огірки мариновані (в гарячому розсолі) 

Інгредієнти:

  • огірки невеликого розміру;
  • суміш перців (горошком);
  • часник;
  • гвоздика;
  • оцтова кислота 70%;
  • цукор;
  • зелень (кінза, кріп, петрушка). 

Даний рецепт з урахуванням на 2 літрові баночки. На дно чистих баночок кладемо трохи порізаної зелені, 2 зубчики часнику, після чого до половини заповнюємо банку огірками. Огірки також обрізаємо з двох сторін. Далі знову пересипаємо зеленню, додаємо 1 зубчик часнику і доповідаємо другу половину банки огірками, зверху посипаємо ще раз зеленню. 

Заповнені огірками баночки, за допомогою спеціальної воронки заливаємо до верху окропом і накриваємо кришкою. 

Порада: для того, щоб банки не вибухнули, огірки потрібно гарненько прогріти. 

У такому положенні тримаємо огірки до тих пір, поки вода не стане теплою - 10-15 хвилин, після чого воду зливаємо в емальований посуд. Далі знову заливаємо огірки, але вже новим окропом і даємо постояти також 10-15 хвилин. 

Читайте також: Консервація огірків з кетчупом «Чілі» 

А тим часом займемося розсолом. На 1 літр холодної води додаємо жменьку перців, 2-3 гвоздики, 1 стол. ложку солі (з гіркою) та 2 стол. ложки цукру (без гірки). Розсіл добре перемішуємо, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі другу воду зливаємо та на 1 л банку додаємо 1 ч. ложку оцтової кислоти і заливаємо огірки гарячим маринадом. Банки закочуємо і перевертаємо догори дном, не укутуючи, інакше огірки не будуть хрусткими. Наступного дня, можна відправляти огірки у підвал. 

огірки
перець
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає