15.02.2022, 10:16

Тістечка з курки з грибним кремом

Татьяна Землянко | Всі новини автора
пирожное
інгредієнти: 
  • м'ясо курки – 500 г;
  • вершки будь-якої жирності - 250 мл;
  • яйце;
  • пучок петрушки;
  • плавлений сир (м'який) – 200 г;
  • печериці – 300 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • спеції для курки;
  • сіль, перець за смаком. 
Час приготування: 
50.00

Сьогодні на нашій кухні дуже апетитні, гарні курячі тістечка з надзвичайно ніжним грибним кремом. Ця страва швидко готується, але й швидко з'їдається. На святковому столі від цієї дивовижної закуски не залишиться ані крихти.

Читайте також: Фаршировані мушлі з перлиною 

Спосіб приготування

Курячу грудку за допомогою м'ясорубки переробляємо у фарш. Її також можна замінити будь-якою іншою частиною курячого м'яса, наприклад стегенцями. М'ясо солимо, перчимо і добре перемішуємо. Доповнюємо фарш будь-якими спеціями для курки, вбиваємо яйце і ще раз перемішуємо. Поступово маленькими порціями вводимо у фарш холодні вершки, періодично помішуючи всю масу. В результаті отримуємо однорідну, не густу масу, консистенцією приблизно як тісто на оладки. Додаємо дрібно нарубану зелень і ще раз перемішуємо. 

Випікати м'ясне тісто будемо у формі для випікання розміром 20 на 30 см, застеленою папером для випічки. Поступово розподіляємо шар тіста по всій поверхні форми і відправляємо корж випікатися в попередньо розігріту на 180 градусів духовку. На випікання піде лише 15-20 хвилин. Готовий м'ясний пласт повинен добре схопитись, стати щільним. Даємо час йому повністю охолонути, а поки що займемося кремом. 

Для прикраси нам знадобиться 16 маленьких грибочків порізаних на пластини, всі гриби, що залишилися, нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю також нарізаємо дрібно. На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо грибочки для прикраси, з двох сторін, до золотистої скоринки, після чого викладаємо їх на паперовий рушник. 

На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до прозорості, до неї відправляємо нарізані гриби і обсмажуємо до сухості начинки. Даємо охолонути. Остиглу грибну начинку з'єднуємо з сиром, солимо, перчимо до смаку, додаємо часник, все розмішуємо і наш крем готовий. М'ясний корж розрізаємо на дві частини та рівним шаром наносимо крем на всю поверхню, після чого коржі укладаємо один на одного. Відправляємо коржі в холодильник на 40 хвилин, для ущільнення крему. 

Читайте також: Заливне "Новорічне": смачна і красива страва для новорічного столу 

Перед подачею корж розрізаємо на невеликі шматочки, у нас вийшло 16 штук і прикрашаємо їх обсмаженими грибочками та гілочкою петрушки, загалом прикрашати можна на свій смак.

Спробуйте приготувати і ви ці м'які ніжні тістечка. Приємного всім апетиту та гарного настрою! 

цибуля
птиця
масло вершкове
вершки
сир
гриби
яйця
0
Голосів поки немає