09.02.2022, 10:18

Круасани з листкового тіста: покроковий рецепт

Віктор Білий | Всі новини автора
Круассаны из слоеного теста
інгредієнти: 
  • 1 лист листкового тіста-375 г
  • 75 г мармеладу, нутелли або шоколаду
  • цукрова пудра
Час приготування: 
20.00

Круасани з листкового тіста - одна з найшвидших солодких закусок. Це рецепт, який готується в найкоротші терміни. Круасани виходять красивими, ароматними та дуже смачними.

Круасани: покроковий рецепт

  • Заздалегідь дістаньте тісто з холодильника, щоб тісто не обсипалося на кінцях при розкочуванні. Рекомендується купувати листкове тісто з додаванням натурального вершкового масла.
  • Розкачайте лист листкового тіста і розправте його.
  • Розріжте тісто по довгій стороні на дві однакові смужки. Відсуньте один вузький прямокутник тіста в сторону, щоб спочатку вирізати перші круасани.
  • Гострим ножем виріжте сім трикутників. З боків виходять більш дрібні криві шматочки. З них можна зробити міні круасани.
  • Відокремте трикутники один від одного і додатково трохи їх розкачайте, щоб у круасана було більше завитків. На кожен трикутник викладіть по маленькій чайній ложці (5 грамів) твердого мармеладу або іншу солодку начинку.
  • Згорніть круасани від більш широкого місця до тонкого кінчика. Після розкочування зведіть обидва кінці круасана ближче один до одного і загніть тонкий кінець під дно круасана. Не залишайте тонкий кінчик тіста на поверхні, бо під час випікання він згорнеться і буде стирчати.

Читайте також: Круасани по-французьки

Порада: замість мармеладу можна використовувати шоколад, горіховий крем, або дуже густий джем.

  • Згорнуті круасани з листкового тіста викладіть на деко, застелене пергаментом. Тримайте проміжки один від одного, бо круасани все одно піднімуться під час випічки.

Порада: перед випіканням можна змастити круасани збитим яйцем з невеликою кількістю молока.

  • Поставте деко з круасанами з листкового тіста на середню полицю розігрітій до 200 градусів духовки. Випікайте їх близько 20 хвилин, поки тісто не стане золотистим. Готову випічку можна виймати з духовки відразу після випікання.

Читайте також: Вибираємо хлібопічку для будинку: основні критерії

Перед подачею остудіть їх, злегка посипте цукровою пудрою або полийте глазур'ю. Круасани з листкового тіста виходять ніжними, легкими та хрусткими. Вони смачні як відразу після випічки, так і після охолодження.

Якщо круасани не з'їдені в день випічки, після охолодження можна загорнути їх в папір для сніданку, а потім у звичайний пакет.

тісто листкове
0
Голосів поки немає