15.03.2022, 13:50

Макове печіво

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

тісто:

  • 140 г борошна,
  • 140 г вершкового масла,
  • 50 г цукрової пудри,
  • 50 г подрібненого мигдалю або волоських горіхів,
  • солі;

начинка:

  • 350 мл молока,
  • 100 г цукру,
  • 50 г манної крупи,
  • 200 г подрібненого маку,
  • сіль,
  • цедра ½ лимона,
  • 2-3 ст. л. коньяку.
Час приготування: 
60.00
макове печіво

Дуже смачне печиво для новорічного та різдвяного столу.

Приготування

  • Змішайте борошно, вершкове масло, цукрову пудру, подрібнені горіхи і дрібку солі. Замісити тісто. Розділіть його на дві частини, кожну скачайте в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на ніч.
  • Для начинки закип'ятіть 200 мл молока з 80 г цукру. Всипте в кипляче молоко мак та проваріть на дуже слабкому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб суміш не пригоріла.
  • Молоко, що залишилося, закип'ятіть з дрібкою солі та 20 г цукру. Помішуючи молоко, введіть манну крупу та варіть її на слабкому вогні, постійно помішуючи.
  • Змішайте разом макову і манну суміші, додайте лимонну цедру, коньяк, ретельно перемішайте та відставте в сторону до повного охолодження.
  • Деко з високими бортиками розміром приблизно 20х15 см (або форму для випічки) викладіть пергаментом так, щоб його краї виступали над бортиками.
  • Присипте робочу поверхню столу борошном. Дістаньте з холодильника тісто, розкачайте обидві частини тіста в пласти розміром 20х15 см. Один пласт викладіть на пергамент в форму, наколіть його виделкою в декількох місцях. Тепер поверх тіста розподіліть макову начинку, накрийте начинку другим шаром тіста і випікайте 40-45 хвилин при 180 градусах. Виймайте деко з духовки і залиште до повного охолодження.
  • Потім, обережно взявши за краї пергаменту, вийміть корж з дека та розріжте на квадратики 3х3 або 4х4 см. За бажанням, печиво можна прикрасити тертим шоколадом або просто посипати цукровою пудрою.

Зберігати печиво можна до 3 тижнів в сухому прохолодному місці в коробочці, переклавши його пергаментом.

Як приготувати новорічне печиво, дивіться тут

борошно пшеничне
масло вершкове
молоко
мак
горіхи
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає