04.10.2019, 18:17

Masterpass від Mastercard — онлайн-покупки без кордонів

В Україні працює технологія Masterpass. Її мета полягає у спрощенні онлайн-платежів, які клієнти Мастеркард здійснюють під час оформлення замовлень в інтернеті.

Технологію Masterpass можна порівняти з електронним єдиним гаманцем, що поєднує дані всіх платіжних карток користувача, платіжних інструментів та адрес доставки. Завдяки цьому, здійснюючи покупку в режимі онлайн, клієнт Mastercard може просто вибрати необхідний спосіб оплати, а також адресу, куди буде доставлений товар.

Необхідність вказувати всі ці дані виникає тільки на момент реєстрації у системі Мастерпасс. Завдяки цьому, при оплаті вводити інформацію повторно не потрібно, а сама покупка може бути оформлена буквально за пару кліків.

Це дозволяє досягти суттєвої економії часу, особливо в ситуаціях, коли клієнт часто користується послугами інтернет-магазинів, здійснює платежі та замовляє різноманітні товари в інтернеті.

Переваги технології

Зручність проведення фінансових транзакцій — не єдина перевага даної технології. Наприклад, користувачам не потрібно платити додаткову комісію за використання єдиного електронного гаманця від Mastercard. Це означає, що сервіс можна використовувати абсолютно безкоштовно. Для прив'язки до гаманця можуть бути використані будь-які банківські картки: Mastercard, Maestro, Visa.

Інтернет-торговці можуть підключити послугу повністю безкоштовно, просто звернувшись до служби підтримки сервісу.

До зручності використання самого Мастерпасс також неможливо причепитися: технологія доступна на будь-яких мобільних девайсах і персональних комп'ютерах. Обмеження по операційній системі, яку застосовує користувач, також відсутні.

Наскільки безпечно використовувати технологію Masterpass

Онлайн-платежі, що здійснюються із використанням Мастерпасс, є найбільш захищеними. Причина в тому, що сайт інтернет-магазину, як і треті особи, не отримують інформацію про платіжні картки користувача. Фінансові транзакції обробляються на стороні Mastercard, тому дані банківських карток, адреси та рахунки користувачів надійно захищені від стороннього доступу.

Одна з ключових переваг Masterpass прямо пов'язана з безпекою транзакцій: обробка платежів, їх захищеність, а також відповідальність лежать на корпорації Mastercard. Це звільняє інтернет-магазини від зайвого клопоту, роблячи процес онлайн-оплат максимально зручним.

Зареєструватися на платформі Masterpass можна як на офіційному сайті Mastercard, так і в момент проведення операції по банківській карті в будь-якому інтернет-магазині, що підтримує дану технологію.