7 найкращих місць для відпочинку в Україні

Анастасия Ягужинская | Всі новини автора
отдых в Украине

Щоб провести незабутню відпустку, зовсім не обов'язково вирушати за кордон — сміливо обирайте Україну! Україна має чимало туристичних об’єктів, чудових курортів та справжніх природних див, які здатні вразити та закохати в себе.

До того ж такий відпочинок, на відміну від закордонного, не з’їсть всі ваші заощадження. Ну а неймовірні враження на все життя від рідних чудес — гарантовані. Тож якщо маєте намір добре відпочити, відвідати цікаві екскурсії та зробити це все у межах України.

1. Село Дземброня

У Карпатах ідеально все: чисте повітря, красиві гори та стрімкі потоки гірських річок, але є одне місце, яке вразить вас просто до глибини душі село Дземброня, що в Івано-Франківській області. Воно розташоване на крутих схилах Чорногірського хребта та вважається одним із найвисокогірніших в Україні.

Дземброня може стати чудовим місцем для відпочинку, оскільки практично відрізана від цивілізації. На території села проживає до 300 людей, тому усамітнитися ніхто не завадить.

Читайте також: Куди поїхати відпочити в листопаді?

2. Озеро Синевир

Як же розповідати про найкращі місця відпочинку в Україні й не згадати про одне із наймістичніших та унікальних озеро Синевир?! Стільки легенд навколо цієї перлини Карпат, стільки фільмів знято та написано книг про нього. Синевир справедливо можна назвати найкрасивішим та найбільшим гірським озером країни. Місцеві жителі неофіційно називають його "Морським оком" Карпат через незвичайну форму.

3. Острів Джарилгач

Острів Джарилгач має неофіційну назву українські Мальдіви, а все через блакитну воду, чистий пісок та надзвичайні краєвиди. Острів найбільшим за площею (62 кв.км) в акваторії Чорного моря та другим за довжиною (42 кв. км) на території України. Це чудовий курорт для тих, хто любить відпочивати у тиші та спокої, без метушні, атракціонів та натовпу туристів, але водночас насолоджуватися природою і дихати солоним морським бризом.

4. Голубі озера

Це ще одне унікальне місце України, про яке ви могли й не здогадуватися. Розташовані Голубі озера поблизу села Олешня, що на Чернігівщині. Приїжджати відпочивати сюди можна і восени, і влітку сосновий ліс та надзвичайна блакитна вода закохають вас в себе із першого погляду. А щодо блакитної води це не перебільшення, вона дійсно тут має красивий лазурний відтінок, а все через поклади кварцового піску високої якості, який, до речі, використовують під час виготовлення скла.

Самі озера розташовані на місцях колишніх кар'єрів, де видобували цей же кварцовий пісок. Під час видобутку був зачеплений артезіанський шар, в результаті чого кар'єри затопило. Так і з’явилось це надзвичайне місце із трьох озер. Чиста, мов кришталь, вода, щороку збирає величезну кількість туристів із різних куточків України.

5. Кінбурнська коса

Якщо втомились від міської метушні та мрієте про пригоди у світ дивовижної та цнотливої природи, але далеко їхати немає ні часу, ні грошей відвідайте Кінбурнську косу. Розташована вона в Очаківському районі Миколаївської області між Дніпро-Бузьким лиманом і Ягорлицькою затокою. Частина півострова належить до Миколаївської області, а частина - до Херсонської.

Пляжі тут піщані, з пологим спуском до моря, як зовсім «дикі», так і впорядковані, з кав’ярнями та іншими розвагами. Крім моря, й інші водойми. Особливу увагу туристів привертають солоні озера, з яких вже кілька століть видобувають сіль.

6. Олешківські піски

Це найбільший піщаний масив у Європі. Знаходяться ці піски у Херсонської області, за 30 км на схід від обласного центру.

Складаються вони із безмежних барханів (тутешні мешканці називають їх «кучугурами»), висотою близько 5 м, і негустою рослинністю. Стримують пустелю, яка в діаметрі має розмір близько 15 км, штучно насаджені густі ліси.

Читайте також: Незвичайні пам'ятки Києва

7. Токівський каскадний водоспад

Цей дивовижний куточок серед напівдикого степу відомий також як “Червоні камені”, оскільки утворився водоспад на виступах червоного граніту. За радянських часів одне з найкрасивіших місць Дніпропетровщини стало жертвою цивілізації. Тоді в Токівському кар’єрі почали видобувати гранітний камінь. Періодичні вибухи нищили рідкісні квіти та цінні лікарські рослини.

Утім, Токівський, або Шолохівський, водоспад, досі залишається одним з улюблених місць для любителів зеленого туризму. До того ж поруч розташована геологічна пам’ятка природи Мальовничий каньйон на річці Кам’янці в Токівських гранітах.