Як зберегти зір. Вправи для очей

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Зір — головний орган почуттів людини. За допомогою очей ми найбільш чітко і повно отримуємо інформацію про навколишній світ. Чудовий зір необхідний кожному. Але, на жаль, багато людей мають поганий зір і продовжують його втрачати. Статистика говорить про те, що більше третини жителів землі мають проблеми із зором. Які фактори мають негативний вплив на наш зір?

Що погіршує зір?

В ході багаторічних вивчень і досліджень було встановлено причини, які ініціюють зміну зору в сторону погіршення. До таких причин можна віднести дефіцит потрібних для організму вітамінів, втома, вікові зміни, проблеми з хребтом. Але велика частина проблем із зором може бути усунена за допомогою вправ для спини й очей.

Залежно від хвороби підбирається комплекс вправ для відновлення зору. Однак в разі якщо проблеми з очима обумовлені хворобами інших органів, то тоді вправи можуть бути протипоказані. Тому, перш ніж починати вирішувати проблему із зором, потрібно правильно визначити першопричину захворювання і відвідати фахівця — лікаря офтальмолога.

     

Профілактика

Якщо труднощі регіонального характеру й обумовлені впливом зі сторони, то в такому випадку ви можете особисто провести профілактичні заходи. Наприклад, удосконалити свій раціон харчування, забезпечити захист очей від впливу сонячного випромінювання, робити зарядку для очей і вправи для хребта. Крім того, корисно під час сходу і заходу дивитися на сонечко.

Вітаміни для очей потрібні з метою зміцнення тонусу м'язів (С), діяльності сітківки (А, В1), кровопостачання (В12). Крім того, з метою збереження зору потрібен калій, вітаміни В2 і В6. Все це можна придбати в будь-якій аптеці. Також потрібно вживати в їжу курячі яйця, печінку, рибку, абрикоси, які мають у своєму складі багато корисних елементів.

Захист очей також складається в носінні високоякісних сонцезахисних окулярів. А ось від затемнених окулярів, бо вони не оберігають від сонячного випромінювання, найкраще відмовитися.

Як робити гімнастику для очей

Саме гімнастичні комплекси покликані ліквідувати певні проблеми. Однак, щоб вибрати ефективні вправи, потрібно звернутися до фахівця, і він вам підбере вправи в залежності від рівня тяжкості захворювання. У разі якщо у вас не простежується проблем із зором, проте дуже втомлюються очі, вам підійдуть не складні вправи, які знімуть напруженість і послаблять очні м'язи. Роблять по 5 хвилин через кожні 45 хвилин. В період перерви корисно накрити очі долонями, моргнути, чергуючи слабку напругу з розслабленням, або просто посидіти із заплющеними очима.

Після важкого дня добре б зробити ванночки з відвару ромашки або просто покласти на очі використані пакетики чаю на 10 хвилин.

  

Щоб перешкодити погіршення зору сполученого з віковим змінами, необхідно приймати вітаміни, а вранці й ввечері робити гімнастику для очей. Вранці роблять вправи, які напружують м'язи, а ввечері — які мають розслабляючий ефект.

Взагалі, є маса методів і способів щодо збереження та відновлення зору. Ви можете вибрати вправи з найдавніших практик, випробуваних століттями, або підібрати сучасну методику, створену професіоналами на базі довгих експериментів і досліджень.

Головне вірити, що, будучи наполегливим і терплячим, ви відшукаєте саме ту гімнастику, яка допоможе поліпшити та зберегти ваш зір.

теги: