Незвичайні продукти, які варто спробувати
Кулінарія — це дивовижний і цікавий процес, звичайно якщо не обмежуватися приготуванням одного борщу і картопляного пюре. Велика різноманітність рецептів, сучасна чудо-техніка, різні спеції не дадуть нудьгувати на кухні, а близькі будуть в захваті від нового кулінарного шедевра.
Пробуючи блюдо в ресторані або в гостях, ми можемо «наштовхнутися» на продукт або спеції, про існування яких і не підозрювали. Ось деякі з них:
Порошок порчіні
Це порошок з італійського білого гриба. Його аромат досить сильний, а смак - насичений. Використовується в якості маринаду для свинини, додається в тушковані овочі і фрикадельки.
Шисо
Одна з різновидів м'яти, листя якої схожі на кропиву. Популярна приправа в японській кухні. Найчастіше використовується з соусами, для страв із сирої риби, а також для прикраси локшини.
Доубаньцзян
Таку назву має китайська соєва паста, яка найчастіше зустрічається в місо-суп. Однак її можна додавати і в інші страви, наприклад, в свинину. У поєднанні з цукром і часником, смак буде дивним.
Китайські сушені чорні боби
Вони виготовляються з соєвих бобів, висушуються і приправляються сіллю. Хороший замінник часнику в багатьох стравах. Перед використанням їх ретельно промивають, щоб позбутися від надлишків солі.
Шафран
Ця приправа має досить сильний аромат, тому продають її в маленьких кількостях. Шафран добре поєднується з рибою і курячим бульйоном. Якщо на ринку ви побачили цю приправу, яку продають у великих кількостях, напевно це підробка. Часто замість шафрану «штовхають» сушену шкірку помідорів.
Тамарілло
Цей фрукт або ягода (кожен називає по-своєму) зростає в Латинській Америці. Він має гірку шкірку і кисло-солодкий плід, що нагадує томати. Їдять його сирим або законсервованим.
Гранаділла
Фрукт з Бразилії, нагадує за смаком агрус і гранат. З нього роблять фруктові салати і алкогольні коктейлі.
Іспанські мальки
Це делікатес з Іспанії, схожий на крабові палички. Його їдять з яйцем і сушеними томатами. Також смажать на сковороді з додаванням часнику.
Сир Порт-Салю
Сир має дивовижний трохи копчений смак. Він популярний в Ірландії і у Франції, додається в салати і до обсмажених овочів.
Чорнило каракатиці
Для любителів морської їжі — це дуже бажаний продукт. Часто його можна зустріти в іспанських супермаркетах у відділі заморозки. Використовуються чорнило для вишуканих страв з морепродуктів.
Також читайте про традиційних японських десертах..