31.01.2022, 14:10

Як навчитися шити самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
шитье

Були часи, коли вмінням шити володіли всі жінки і вчилися вони цьому заняттю з дитинства. Щось пошити для себе і сім'ї, для домашнього декору або полагодити річ для прекрасної половини людства не складало труднощів. Тому жінки та дівчата різного віку вміли шити. З чого ж треба починати, щоб опанувати навички шиття?

Адже зовсім недавно у шкільну програму входило на уроках праці навчання дівчаток шити прості та корисні речі. Але в наш час багато хто вже не хоче і не намагається навчитися цьому приємному, захоплюючому і максимально корисному заняттю. Прочитавши цю статтю до кінця, у вас може з'явитися бажання зробити шиття своїм хобі. Почнемо з того, що для початку потрібно придбати швейну машинку (або, якщо вона у вас вже є) і навчитися нею користуватися. 

Читайте також: Поради щодо вибору швейної машинки

Переваги вміння шити

По-перше, це економія: купити тканину, фурнітуру і пошити сукню самостійно дає можливість отримати нове вбрання, заощадивши сімейний бюджет. По-друге, завдяки вмінню шити ви завжди зможете підігнати по фігурі куплену річ, а найголовніше – ви зможете на цьому заробляти. Адже можна навчитися, не лише шити одяг, а й, наприклад, сумки чи дитячі м'які іграшки.

На просторах інтернету є чудова можливість навчатися на платних та безкоштовних курсах. На таких уроках усі докладно показують, розповідають та відповідають на запитання. Також можна почитати навчальну літературу. І щоб навчитися шити, насамперед слід відкинути страх, що у вас не вдасться. Освоїти прості базові навички зможе будь-яка людина, незалежно від віку, тому запасаємося терпінням і вчимося шити.

Найголовнішим завданням є крій одягу. Сьогодні є хороша можливість придбати журнали з готовими викрійками і можна почати саме з цього. 

 Читайте також: Чи можна обійтися без оверлока? 

Для того щоб правильно підібрати форму відповідно до вашої фігури, слід уважно зняти мірки і записати всі обсяги. Не забувайте враховувати своє зростання. Починайте з найпростішої речі, де якнайменше деталей, і поступово ускладнюйте. Наприклад: спідниця на резинці, піжамні штани, а також наволочки, прихватки або дитяча постільна білизна. Тканини теж краще використовувати з бавовни або льону, попередньо виправши або зробивши волого теплову обробку праскою, для усадки тканини.

Спробуйте сміливіше, адже навички, як і досвід, приходять з часом. Будь-яке рукоділля не любить квапливості. Дерзайте, і у вас все вийде.