04.09.2020, 08:18

Полум'я ледь не поглинуло селище: Гайдай розповів про ситуацію з пожежами на Луганщині

Марина Началова | Всі новини автора
пожар

У Луганській області триває ліквідація масштабних пожеж в екосистемах. Осередки займання спостерігаються в різних районах.

Про поточну ситуацію розповів в прямому ефірі в Фейсбуці голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

За його словами, вчора склалася критична ситуація в районі селища Трьохізбенка: вогонь почав стрімко поширюватися, і вітер погнав полум'я прямо на селище. Була небезпека того, що вогонь перекинеться на житлові будинки.

Були терміново підготовлені автобуси для евакуації та лікарні для розміщення людей. Але, на щастя, вдалося відрізати вогонь і зупинити поширення пожежі. За допомогою важкої техніки були створені захисні смуги.

Гайдай повідомив, що на даний момент вогонь локалізований, ситуація контрольована.

"Але поки дощу немає, погода, на жаль, не на нашому боці. Але всі на місцях, всі працюють, визначені місця забору води, техніки достатньо на місцях", - сказав глава ЛОДА.

Також Гайдай розповів про загибель військового під час пожежі.

"Вчора, коли ми перебували на позиціях разом з керівником ГУНП, міністром оборони, віце-прем'єр-міністром, керівником ДСНС, військовими - ми якраз були присутні, коли знайшли тіло загиблого сержанта", - сказав Гайдай.

За його словами, військовий загинув, рятуючи своїх солдатів. Він спустився в бліндаж, щоб перевірити, чи не залишився там хтось із особового складу. Далі відбулося одне з двох - або він задихнувся, або його завалило палаючої деревиною.

Гайдай зазначив, що ще залишаються осередки тління, і якщо вітер буде роздмухувати пожежу, бійці ДСНС моментально відреагують.

Раніше в штабі ООС повідомили, що окупанти не стріляють, поки бійці ВСУ задіяні в гасінні масштабних пожеж.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк