26.01.2021, 18:42

Захід України накрив сніговий циклон: рятувальники витягують транспорт із заметів

Марина Началова | Всі новини автора
дснс

Сьогодні західні регіони України потерпають від значних снігопадів. Рятувальники ДСНС ліквідовують наслідки погодних умов.

Прес-служба ДСНС оприлюднила оперативну інформацію, передає Час Пік.

Так, 26 січня на трасі Р-15 Ковель-Жовква між с. Тудорковичі – с. Хоробрів Сокальського району Львівської області було обмежено рух великогабаритного транспорту. Станом на 16:00 обмеження руху зняті, проїзд забезпечений.

В Рівненській області також було ліквідовано затори, проїзд забезпечений.

Так, на Рівненщині Млинівські та Корецькі рятувальники майже одночасно надавали допомогу по звільненню зі снігових пасток двох шкільних автобусів, в яких їхали діти. Зокрема о 15:05 буксирували автобус, де було 8 дітей поблизу села Хорупань (колишній Млинівський район) та о 15:10 буксирували автобус, де було 18 дітей поблизу села Озліїв (колишній Корецький район). За допомогою спецтехніки ДСНС автобуси відбуксирували на проїжджу частину дороги, де вони змогли продовжити рух.

Всього підрозділами ДСНС проведено буксирування  57 од. автотранспортних засобів (надано допомогу 170 громадянам). Від ДСНС залучено 37 чол. особового складу та  10 од. техніки.

За інформацією Служби автомобільних доріг транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення країни забезпечено. Для забезпечення проїзду від Служби автомобільних доріг залучено понад 1 тис. працівників та близько 800 од. техніки.

Рятувальники попереджають, що 27 січня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях очікується значний мокрий сніг (утворення снігового покриву висотою 10-20 см), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця; у південній частині України пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Прогноз погоди від синоптика Наталки Діденко читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк