28.08.2021, 12:40

Російські окупанти обстріляли Авдіївку, на Донетчині обмежено рух потягів

Марина Началова | Всі новини автора
обстрел авдеевки

Сьогодні, 28 серпня, російські найманці обстріляли місто Авдіївка. Через цю ситуацію Укрзалізниця обмежила рух потягів у Донецькій області.

Обстріл розпочався зранку 28 серпня, повідомили в прес-службі Укрзалізниці, передає Час Пік.

Працівників станції Авдіївка та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.

Повідомляється, що через обстріл рух поїздів у Донецькій області, поблизу станції Авдіївка, тимчасово обмежено. З міркувань безпеки впродовж найближчих трьох днів пасажирські та приміські поїзди курсуватимуть обмеженими маршрутами до станцій Покровськ та Очеретине.

Так, поїзди № 136 Київ — Авдіївка та № 826 Дніпро — Авдіївка до 30 серпня включно курсуватимуть до Покровська. Пасажирів з Покровська до Авдіївки та зворотно доправлятимуть автобусами.

Рух приміських поїздів до 30 серпня обмежено до станції Очеретине.

Пасажирів закликають уважно слухати оголошення на вокзалах і стежити за оновленням інформації на офіційному сайті ]]>Укрзалізниці]]>.

У соцмережах повідомляють, що бойовики випустили міни з непідконтрольної території по місту та заводу металевих конструкцій.

За словами журналіста Юрія Бутусова, було два артилерійських обстріли Авдіївки - о 6.30 та о 9.00. Було обстріляно район, де базується один з тилових підрозділів ЗСУ.

"Зафіксовано понад 60 влучень по самій Авдіївці, дані не повні. Застосовувалися, за попередніми даними, міномети 120 мм і гаубиці 122 мм", - пише Бутусов.

Як повідомив журналіст, поранення отримав один військовий, його стан стабільний. Також знищено три легкових автомобілі, пошкоджено три вантажних автомобілі.

Бутусов заявляє, що українські бійці не відкривали вогонь у відповідь.

Наразі на сторінці оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Фейсбуці оприлюднили повідомлення про поранення бійця, не уточнивши, що це сталося саме в Авдіївці.

"Сьогодні, 28 серпня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
В результаті обстрілу один військовослужбовець дістав проникаюче осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан здоров’я – задовільний.
На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники надали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність ворога", - заявили в ОТУ "Схід".

Нагадаємо, у ранковому зведенні штабу ООС повідомлялося про два обстріли біля Троїцького та Світлодарська, що сталися з початку цієї доби.

Про обстріл повідомив прес-центр штабу Об'єднаних сил. Як зазначається, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки. Про поранення військового інформації у публікації не міститься.

"Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм. Внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури міста. Постраждалих серед місцевого населення немає", - повідомили у штабі.

Про обстріл повідомлено СММ ОБСЄ, порушене кримінальне провадження.

Як заявляють у штабі, на обстріл російсько-окупаційних військ наші воїни надали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність ворога.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк