20.11.2021, 09:05

Смертельна ДТП у Харкові: 16-річний водій визнав, що перебував за кермом автомобіля Infinity

Харьков, ДТП

Під час допиту у слідчого 16-річний Микола Харківський, якого підозрюють у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові, зробив зізнання, що саме він був за кермом автомобіля Infiniti.

Про це повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко та юридична компанія "Міллер" у Facebook, передає Час Пік.

"Після збору масиву доказів та проведених експертиз, що підтверджують його присутність в момент ДТП за кермом, підозрюваний нарешті визнав що дійсно він керував автомобілем", - повідомили в прокуратурі.

Юридична компанія "Міллер" повідомляє, що підтвердженням того, що за кермом був Микола Харківський є:

  • висновки молекулярно-генетичних експертиз (сліди крові та клітин, виявлених на подушках безпеки водія з руля та водійського сидіння, змивах з водійських дверей та сидіння, збігаються з біологічними зразками Миколи Харківського);
  • допити двох потерпілих, що перебували у салоні авто Infinity в момент ДТП (підтвердили, що автомобілем керував саме Микола);
  • записи з камер відеоспостереження та особистими відеозаписами очевидців події.

Николай Харьковский / фото: СУСПІЛЬНЕ

Спікер прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко повідомив, що батьків 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, який скоїв смертельну ДТП у Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності через невиконання батьківських обов'язків.

На розслідуванні ролі батьків у злочині, що спричинило загибель 58-річного водія Chevrolet, наполягає сторона потерпілих.

"Відкрито кримінальне провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, й по статті 166 — невиконання батьками їх обов'язків, що потягло тяжкі наслідки", - повідомили в прокуратурі.

За словами спікера прокуратури, підозр у справі, що стосується обох батьків, ще не висували.

Нагадаємо, 26 жовтня близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti, який рухався на червоний сигнал світлофора. В результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці, трьох пасажирів Infiniti з важкими травмами доставили до лікарні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк