04.01.2022, 16:22

НП на шахті у Кривому Розі: більше 20 гірників на 10 годин застрягли у кліті у вентиляційному стовбурі

Марина Началова | Всі новини автора

Вчора на шахті «Октябрьська» Криворізького залізорудного комбінату 24 працівники ранкової зміни під час підйому на поверхню застрягли у кліті у вентиляційному стовбурі та провели там 10 годин.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

За його інформацією, близько опівночі людей підняли на поверхню.

Щодо причин аварійної ситуації має розібратися комісія та компетентні уповноважені органи із залученням експертів. Гірникам, які опинилися у пастці, обіцяють виплатити компенсацію.

Раніше лідери Незалежної профспілки гірників України повідомляли, що працівники «Октябрьської» вимушені спускатися в шахту через запасний стовбур, оскільки головний знаходиться в неробочому стані. Щобільше, працівники попереджали про те, що трос кліті в запасному стовбурі знаходиться в аварійному стані.

Волинець пише, що працівники «Октябрьської» говорять про регулярні проблеми з електричними мережами та, як наслідок, можливий вихід з ладу двигуна підіймача. Додають, що по всьому місту і об’єктам підприємства відбуваються регулярні стрибки напруги та припускають, що мають місце віялові відключення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк