27.06.2020, 15:47

"Слуги народу" планують саджати політиків за невизнання окупації Криму

Ольга Ранська | Всі новини автора
Ясько

Представниця "Слуги народу" Єлизавета Ясько заявила про ініціативу введення кримінальної відповідальності для осіб, які підтримують окупацію Криму.

Голова делегації України в ПАРЄ і одна зі "Слуг народу" Єлизавета Ясько в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" розповіла, що у Верховній Раді вже готується відповідний законопроект. Вона також пояснила, що кримінальна відповідальність за висловлювання про невизнання окупації півострова буде в першу чергу передбачена для політиків, які розколюють українське суспільство, навіть перебуваючи в парламенті.

"Ми маємо якусь ситуацію, дуже часто російські наративи розколюють наше суспільство. У нас є п'ята колона, багато хто їде до Москви, підтримує публічно окупацію Криму. Мені здається, в Україні має бути кримінальна відповідальність для таких публічних осіб, які перебувають, доречі, навіть у нашому парламенті», - сказала Ясько.

Нагадаємо, днями в анексованому Криму та на окупованому Донбасі пройшли військові паради, у зв'язку з чим Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Російській Федерації з вимогою припинити міжнародно-протиправні дії проти державного суверенітету і територіальної цілісності України.