04.07.2020, 15:24

Зеленський має три списки кандидатів на посаду глави НБУ

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

Зеленський провів зустрічі з представниками державних і комерційних банків України, на яких заслухав пропозиції щодо кандидатури голови Національного банку.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Час Пік.

"Я зробив три великі дискусійні зустрічі в рамках професійного діалогу. Я зустрівся з усіма главами державних банків України, хотів від них отримати і кандидатуру (голови НБУ - ред.), І їх особисте враження через цю ситуацію. Все досить спокійно сприймають звільнення глави НБУ. Все не бачать ризиків", - сказав Зеленський.

Зеленський також повідомив, що зустрівся з усіма заступниками голови НБУ і представниками комерційних банків України.

"Все три списки, які запропонували ці три "столи" банківського сектора, ми вивчаємо і через правоохоронні органи, щоб знати, що це за люди, які в них статки і професійний рівень. Від банкірів я вже це отримав", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що він не бачить жодної проблеми в проведенні зустрічей з кандидатами, запропонованими на посаду глави НБУ, і зауважив, що мав професійні відносини з Яковом Смолієм.

Нагадаємо, екс-глава НБУ Яків Смолій, якого Рада звільнила із займаної посади, розповів, у чому полягав тиск на керівництво Національного банку України.

Він підкреслив, що протягом тривалого часу в відношенні менеджменту Нацбанку здійснювалися систематичне політичний тиск і цькування з метою узгодження рішень, які не є економічно обгрунтованими, які фокусуються на короткострокових простих перемоги і можуть дорого коштувати українській економіці і українцям в більш віддаленій перспективі.

Читайте також: "Моя відставка - це протест": ВР проголосувала за звільнення глави НБУ Смолія

Теги новин: