07.04.2021, 19:46

НАБУ затримало брата глави ОАСК Павла Вовка: подробиці

набу

Юрій Зонтов, співробітник Служби зовнішньої розвідки, а також рідний брат глави Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, затриманий та відсторонений від виконання службових обов'язків через підозри в корупційних діях.

Про це повідомила прес-служба СЗРУ в Facebook, передає Час Пік.

Як зазначається, розвідка сприяє НАБУ в розслідуванні справи про причетність співробітника до корупції.

"За попередніми результатами власного розслідування, його (Зонтова - ред.) затримання не пов'язане з діяльністю на посаді СЗРУ. Зазначаємо, що на період досудового розслідування фігуранта відсторонено від виконання службових обов'язків у розвідувальному органі", - йдеться в повідомленні.

Екс-нардеп Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомив, що Зонтов був затриманий НАБУ за отримання хабара в розмірі 100 тисяч доларів.

Крім того, в прес-службі НАБУ повідомили, що також були затримані двоє адвокатів-посередників, яких викрили під час отримання хабара. Гроші вони повинні були передати суддям ОАСК.

За місцем виявлення хабара проведено обшуки. В ході обшуків виявлені предмети, зовні схожі на антикваріат, документи на ім'я глави ОАСК та його близького родича і готівкові гроші (3,7 млн доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень та 100 шекелів).

Читайте також: Затримано двох адвокатів-посередників, які отримали хабар для суддів ОАСК - НАБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк