17.04.2021, 18:30

МЗС України висилає старшого дипломата посольства Росії в Києві у відповідь на провокації

мид украины

В українському МЗС відповіли на затримання консула Генерального консульства України, яке відбулося напередодні в Санкт-Петербурзі (Росія).

Прес-служба відомства оприлюднила ]]>заяву]]>, в якій йдеться про те, що старший дипломат посольства Росії в Києві також повинен буде покинути територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня, передає Час Пік.

"У відповідь на зазначену провокацію, старший дипломат посольства Росії в Києві повинен покинути територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня", - сказано в заяві.

У МЗС України зазначили, що РФ, на тлі ескалації та антиукраїнської пропаганди, продовжує провокації щодо українських дипломатів, а також виключили звинувачення, висунуті співробітнику консульської служби, затриманому в Санкт-Петербурзі.

"Висловлюємо рішучий протест щодо неправомірного затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі і надання йому припису покинути територію РФ до 21 квітня. Повністю виключаємо висунуті консульському співробітнику звинувачення", - підкреслили у відомстві.

Читайте також:

Кораблі Каспійської флотилії здійснили перехід у Чорне море

Погрози та дезінформація з боку Росії: загострення на Донбасі викликає все більше тривог

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк