01.05.2021, 16:41

Антоненко може отримати компенсацію за утримання в СІЗО

антоненко

Фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко може отримати компенсацію за перебування в СІЗО, якщо його вина не буде доведена.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає Час Пік.

"Є компенсація за необґрунтоване звинувачення і за весь час утримання в ізоляторі, йому (Антоненку - ред.) може бути виплачена компенсація за його зверненням. Чим довше утримання - тим більше компенсація", - пояснив міністр.

За його словами, те, що Антоненка було звільнено з-під варти - нормальна практика.

"Безумовно, практика, що протягом певного часу (півтора року, два роки, рік), якщо немає вироку, то людину потрібно випускати, якщо людина не становить загрозу суспільству. Очевидно суд переконався, що небезпеки немає, і вирішив замінити запобіжний захід", - сказав Малюська.

Разом з тим, він зазначив, що зміна запобіжного заходу не означає, що Антоненка остаточно визнано невинним і справа "розвалилася", просто має бути "ліміт перебування людей у СІЗО".

Нагадаємо, 30 квітня Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. Він перебуває під цілодобовим домашнім арештом та зобов'язаний носити електронний браслет.

Читайте також: Апеляційний суд Одеси звільнив Стерненка з-під варти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: