06.05.2021, 20:28

Стало відомо, через що насправді Коболєва звільнили з "Нафтогазу"

нафтогаз

У зв'язку з візитом держсекретаря США Блінкена, який відбувся сьогодні, 6 травня, політики "добре підготувалися" та заздалегідь продумали відповіді на незручні питання.

Зокрема, український політолог Тарас Березовець у Facebook опублікував "чернетки" відповідей на питання, пов'язані зі зміною керівництва НАК "Нафтогаз", передає Час Пік.

За інформацією політолога, Коболєв був звільнений з посади голови правління "Нафтогазу", тому що відмовився брати участь у великій корупційній схемі.

"Андрія Коболєва звільнили в першу чергу через відмову дати гроші "Нафтогазу" (мова йде про 2 млрд доларів) на корупційну пилораму Зеленського-Єрмака-Тимошенко "Велике будівництво". Це випливає з перехопленого темника, який знаходиться в розпорядженні "Дзеркала тижня". Хороший поворот", - написав Березовець.

Зокрема в "чернетках" відповідей на питання, які могли бути підняті під час зустрічі з держсекретарем США, є також спроби пояснити кадрові перестановки в НАК "Нафтогаз".

"Там ще є про те, як це коментувати у зв'язку з візитом держсекретаря Блінкена. У Держдепі це теж явно прочитали, я ще думаю, чому Зеленський на зустрічі з Нуланд та Блінкеном такий знервований був і вуха червоні", - зазначив Березовець.

З відповідними "заготовками" можна ознайомитися нижче.

Читайте також: Візит держсекретаря США Блінкена в Україну: з ким та які питання обговорювалися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: