14.05.2021, 07:15

Суд відправив Медведчука під домашній арешт

Марина Началова | Всі новини автора
медведчук

Нардепу з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку, якому оголосили підозру в держзраді, обрали запобіжний захід.

Засідання Печерського районного суду Києва проходило 13 травня. Воно тривало близько 8 годин, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Таке рішення не влаштувало ні захист нардепа, ні прокурорів.

Так, прокуратура клопотала про взяття Медведчука під варту з правом внесення застави в 300 млн грн. У той час як адвокати політика просили не застосовувати ніякий запобіжний захід.

Сам Медведчук вважає, що не було підстав про взяття його під домашній арешт. Він заявив, що буде радитися з адвокатами щодо подальших дій, зокрема подачі апеляції. Нардеп і його захист вважають, що справа політично мотивована.

"Суд вирішив по-іншому, значить, так і буде... Ми будемо домагатися, щоб всі докази були здобуті відповідно до норм кримінально-процесуального кодексу, а те, що зроблено було з надуманих причин, невмотивовано і в порушення чинного законодавства, ми, звичайно, будемо спростовувати і будемо продовжувати боротьбу", - сказав Медведчук.

В Офісі генпрокурора заявили, що приймуть рішення про оскарження вердикту суду після отримання повного тексту рішення і вивчення всіх мотивів суду.

Нагадаємо, прокурор під час судового засідання заявив, що Медведчуку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як відомо, нардепи Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються в скоєнні державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: