08.06.2021, 21:57

Україна та Норвегія підписали меморандум про співпрацю у сфері ядерної безпеки

круглый стол

Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Еріком Сведала. За підсумками зустрічі між країнами був підписаний меморандум про співпрацю у сфері ядерної безпеки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики, передає Час Пік.

Йдеться про створення двосторонньої робочої групи з питань ядерної захищеності, ядерної безпеки та аварійної готовності. Вона повинна обговорити пріоритети і розробити стратегії безпечного введення проектів.

"Питання енергобезпеки є ключовим для України. Сталий розвиток енергетики та зменшення вуглецевого сліду при виробництві теплової електричної енергії, синхронізація української енергосистеми з ENTSO-E, трансформація вугільних регіонів - це ті питання, над якими ми зараз працюємо", - зазначив під час підписання документів Галущенко.

Щодо майбутніх проектів міністр повідомив, що Україна розглядає розвиток водневої енергетики.

"Ми розглядаємо розвиток водневої енергетики як один з пріоритетів на шляху до чистої енергії. Починаємо роботу над водневою стратегією. Норвегія вже розробила водневу стратегію. Для нас важливий був би досвід норвезьких компаній і консультативна підтримка з боку Норвегії для реалізації водневих проектів в Україні", - підкреслив Галущенко.

Читайте також: В Україні закриють всі шахти? Які плани уряду і що чекає на вугільні регіони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: