10.06.2021, 20:28

Нацрада заборонила трансляцію телеканалу "Білорусь 24" на території України

беларусь 24

Національна рада з питань ТБ та радіомовлення заборонила ретрансляцію в Україні телеканалу "Білорусь 24".

Підставою для виключення телеканалу "Білорусь 24" з переліку дозволених для ретрансляції є розміщення в ефірі аудіовізуальних творів, заборонених для демонстрації на території України, і фільмів за участю акторів, внесених Міністерством культури та інформаційної політики до переліку осіб, які загрожують національній безпеці держави, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Нацради.

"За результатами моніторингу іноземних телеканалів, які ведуть мовлення в Україні, члени Національної ради на засіданні 10 червня прийняли рішення вилучити з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України, телеканал "Білорусь 24", що має юрисдикцію Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на сьогоднішній день Республіка Білорусь не є учасником Європейської конвенції про транскордонне мовлення, тому ретрансляція телепрограм "Білоруссю 24" з території Білорусі здійснювалася відповідно до рішення Національної ради.

У разі порушення вимог конвенції та українського законодавства Нацрада має право вжити заходів щодо запобігання або припинення таких порушень.

Читайте також: Європарламент закликає Раду ЄС відключити Білорусь від SWIFT

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк