16.06.2021, 17:58

Зеленський розраховує отримати черговий транш від МВФ восени

зеленский

Україна розраховує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду цієї осені. Однак у разі відмови у країни не виникне серйозних проблем.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю західним ЗМІ, повний текст якого ]]>оприлюднено]]> на сайті ОП, передає Час Пік.

"Для нас це важливо. Це важливо насамперед для нашої економічної стабільності та інвестиційного клімату. Тому що завжди до програми МВФ прив'язані інші програми і ставлення інвесторів. Тобто тут питання не тільки грошей, але більше питання відносин, інвестиційного клімату тощо. Тому ми обов'язково зробимо те, що пообіцяли. Я думаю, що на початку осені або восени буде транш. Термінами займається уряд", - сказав Зеленський.

За словами президента, МФВ задоволений реформами, які зараз відбуваються в Україні, а головне - цими змінами задоволена сама Україна.

Разом з тим, Зеленський вважає, що в разі відсутності траншу глобальних проблем в країні не відбудеться.

"Ми будемо жити. У нас все є, я вам серйозно кажу. Ми збільшили митні надходження, також податкова працює набагато краще. Ми виведемо всі підприємства зі збиткових в прибуткові. На сьогодні вже розуміємо ці кроки. Тому я не бачу в цьому глобальної проблеми. У будь-якому випадку треба навчитися жити самостійно. І мені здається, що це правильно у всіх сенсах", - зазначив глава держави.

Читайте також: У Зеленського назвали найбільш дружні країни по відношенню до України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: