17.06.2021, 16:35

Глава МЗС України відвідає дипломатичний форум у Туреччині

дмитрий кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 18-20 червня здійснить візит до Туреччини. За планами, він повинен взяти участь в Анталійському дипломатичному форумі.

Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства, передає Час Пік.

В рамках майбутнього візиту Кулеба виступить на пленарному засіданні форуму, який буде присвячений питанням енергетики, а також проведе ряд двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ держав Центральної Європи, Південного Кавказу, Близького Сходу, Африки та Азії.

За даними МЗС, Анталійський форум в Туреччині проводиться вперше.

"Анталійський дипломатичний форум проводиться Туреччиною вперше. Цей форум покликаний стати щорічним міжнародним майданчиком для обміну думками з актуальних міжнародних питань, обговорення дієвих кроків сучасної дипломатії для реагування на глобальні виклики. У нинішньому форумі беруть участь понад 40 глав держав, урядів, міністерств закордонних справ, а також представники академічних кіл, експерти та ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 червня в Женеві пройшли переговори президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна. Про що говорили лідери країн і до яких висновків прийшли - читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:

У МЗС України повідомили, коли може відбутися зустріч Зеленського та Байдена

У Зеленського назвали найбільш дружні країни по відношенню до України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк