05.07.2021, 20:54

НАБУ відкрило справу проти Шмигаля через можливу розтрату грошей з "ковідного" фонду, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора
шмыгаль

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження проти прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і членів уряду за фактом можливої ​​халатності при виділенні коштів з фонду по боротьбі з коронавірусом на інші сфери державного управління.

Про це пише видання "]]>Українські новини]]>", посилаючись на інформацію з Офісу генпрокурора, передає Час Пік.

Як повідомляється, справу було відкрито 2 липня на виконання рішення Вищого антикорупційного суду, який зобов'язав почати таке розслідування.

"Рішення суду виконано", - заявили в Офісі генпрокурора.

У рішенні ВАКС зазначається, що 25 травня в НАБУ надійшла заява, в якій позивач заявив про вчинення прем'єр-міністром і членами Кабінету Міністрів кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Йдеться про виділення з фонду по боротьбі з COVID-19 засобів на інші сфери державного управління, що суперечить вимогам законодавства.

НАБУ спочатку відмовилося відкрити кримінальне провадження, після чого заявник подав скаргу на НАБУ до суду.

15 червня Вищий антикорупційний суд задовольнив скаргу частково і зобов'язав НАБУ почати розслідування.

Читайте ще: Політичні рейтинги, продаж землі, закон про олігархів: соцопитування показало думку українців щодо нагальних питань

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: