08.07.2021, 18:24

Шмигаль назвав терміни вступу України до ЄС та НАТО

шмыгаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна зможе отримати членство в ЄС та НАТО протягом наступних 5-10 років.

Про це він повідомив в інтерв'ю литовському виданню LRT з нагоди робочого візиту до Вільнюса, повний текст якого ]]>оприлюднено]]> на сайті уряду, передає Час Пік.

"Україна прагне вступити в ЄС та НАТО в найближчій перспективі, ми націлені отримати членство протягом 5-10 років. Важливим питанням європейського майбутнього України є послідовна реалізація реформ, над чим ми продовжуємо працювати і маємо суттєві результати. Звичайно, питання про вступ України до ЄС залежить не тільки від нас, але і від 27 інших країн", - сказав Шмигаль.

За його словами, рух України до членства в ЄС не зупиняється. Одним з головних завдань на сьогодні є інтеграція у внутрішній ринок ЄС, в чому вже є великі зрушення.

"Європейський Союз вже став нашим головним торговельним партнером. За п'ять років експорт українських товарів до ЄС зріс на 60% і цього року, як очікується, він досягне 20 млрд євро", - зазначив прем'єр.

Він додав, що Україна продовжує працювати у сфері інтеграції в цифровий та енергетичний ринки ЄС, а також над підписанням "промислового", "авіаційного" і "митного" безвізів.

Читайте також: Зеленський ветував закон про перезапуск ВККС: у чому причина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк