09.07.2021, 21:32

Зеленський зустрінеться з Меркель у Берліні: про що говоритимуть

зеленский и меркель

12 липня президент України Володимир Зеленський відвідає з робочим візитом Німеччину, в ході якого зустрінеться з канцлером країни Ангелою Меркель.

Про це глава держави повідомив у Twitter, передає Час Пік.

"В особливу дату поговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про те, що світ повинен зробити все, щоб такі трагедії, як Друга світова війна, не повторювалися. Вдячний за запрошення відвідати 12 липня Берлін для обговорення актуальних питань безпеки та питань співпраці", - написав президент.

Під час брифінгу 9 липня прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров повідомив, що під час зустрічі з Меркель обговорюватимуться питання, пов'язані з будівництвом "Північного потоку-2", припиненням війни на Донбасі та двосторонніми економічними відносинами між країнами.

"Говоритимуть про посилення ролі Німеччини в Нормандському форматі, про роль Німеччини у встановленні миру на Донбасі. Зеленський також обов'язково нагадає про важливість призупинення будівництва "Північного потоку-2". Він везе аргументи, які повинні переконати приймаючу сторону про те, що газопровід шкодить як Україні, так і країнам Європи", - заявив прес-секретар.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, розмова щодо "Північного потоку-2" буде принциповою.

"Президент їде на зустріч з принциповою позицією. Це буде розмова партнерів. Там, де цінуємо підтримку Німеччини, ми будемо дякувати за це. Там, де у нас позиції з Німеччиною не сходяться в питанні "Північного потоку-2", буде принципова розмова", - відзнач Кулеба під час конференції з питань реформ в Україні, яка пройшла у Вільнюсі.

Читайте також: Чинна влада викликає негатив у 88% українців: про що говорять свіжі політичні рейтинги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк