22.07.2021, 11:40

"Північний потік-2": Україна і Польща виступили проти угоди США і Німеччини

Ольга Романец | Всі новини автора
Северный поток-2

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау виступили проти угоди Німеччини та США щодо російського газопроводу "Північний потік-2".

Спільна заява міністрів опублікована на сайтах МЗС України та Польщі, передає Час Пік.

У МЗС зазначили, що відмова від спроб зупинити запуск газопроводу "Північний потік-2" посилює кризу і створює "додаткові політичні, військові та енергетичні загрози для України і Центральної Європи в цілому".

Також у заяві йдеться, що продовження будівництва газопроводу дозволяє Росії "чинити деструктивний вплив на ситуацію безпеки в Європі, поглиблює розбіжності між державами-членами НАТО і ЄС".

Україна і Польща вважають, що для відновлення балансу безпеки в Європі необхідно вести переговори з урядами країн, "які найсильніше відчувають на собі негативні наслідки "Північного потоку -2".

"Ми закликаємо Сполучені Штати Америки і Німеччину адекватно поставитися до безпеки кризи в нашому регіоні, єдиним вигодонабувачем якої є Росія. Україна і Польща працюватимуть разом зі своїми союзниками і партнерами над протидією запуску "Північного потоку-2", поки не будуть розроблені рішення для подолання кризи безпеки, підтримки країн в їх прагненнях стати членами західних демократичних інститутів, мінімізації загроз миру і енергетичній безпеці", - додали в МЗС України.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Німеччини оприлюднило повний текст угоди з США по завершенню будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк