06.08.2021, 07:12

Підготовка візиту Зеленського до США: У Вашингтоні Кулеба та Єрмак зустрілися з Блінкеном

Марина Началова | Всі новини автора

У Вашингтоні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провели зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном щодо підготовки візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки та переговорів з Президентом Джозефом Байденом.

Про це повідомила прес-служба ОПУ, передає Час Пік.

Співрозмовники відзначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами.

Окремо сторони зупинилися на подальшому розвитку українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах.

Також під час зустрічі значну увагу було приділено ситуації на Донбасі та спільним зусиллям з протидії збройній агресії Росії проти України.

Крім того, представники України та США обговорили питання енергетичної безпеки Української держави та регіону в цілому.

Торкнулися співрозмовники й теми реалізації реформ в Україні. Зокрема, під час розмови було відзначено прогрес нашої країни в очищенні судової системи і боротьбі з корупцією.

Ентоні Блінкен підтвердив незмінну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України.

Державний секретар США заявив про беззаперечну підтримку Кримської платформи з боку Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, Зеленський порадив жителям ОРДЛО, які вважають себе росіянами, "шукати місце в Росії": Реакції не змусили себе чекати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк