17.08.2021, 20:45

48% українців не хочуть, щоб Зеленський йшов на другий термін, - соцопитування

зеленский

33,7% респондентів заявляють, що чинний президент України Володимир Зеленський викликає у них негативні емоції.

Про це свідчить нове ]]>дослідження, проведене Центром Разумкова, ]]>передає Час Пік.

19,2% заявили, що Зеленський викликає переважно позитивні емоції, 28,7% в рівній мірі негативні і позитивні, 13,9% не викликає якихось емоцій. Відзначається, що даний показник покращився в порівнянні в березнем.

Що стосується особистих якостей президента, опитування показало наступне:

  • 47,5% респондентів вважають, що особистісні якості (особливості характеру, вольові та моральні якості) Зеленського більшою мірою не відповідають займаній посаді,
  • 17,6% впевнені, що відповідають,
  • 27,5% - і відповідають, і не відповідають в рівній мірі.

Оцінюючи професіоналізм Зеленського за п'ятибальною шкалою, 53,9% опитаних обрали бали "1" або "2", що відповідає низьким оцінкам. 19,0% - вибрали бали "4" або "5", тобто оцінили компетентність Зеленського "на відмінно".

"Отже, індекс досвіду і компетентності виріс (порівняно з березнем - ред.) з -42,4 до -34,9", - зазначили в Центрі Разумкова.

42,2% опитаних оцінюють результати діяльності Зеленського переважно негативно, 13,9% - переважно позитивно, а 39,8% відзначають, що є як негативні, так і позитивні результати. Разом з тим, 39,5% опитаних мають негативні очікування від подальшої діяльності президента.

"Загальний індекс оцінки в. Зеленського (обчислений як середнє від вищенаведених індексів) згідно соціологічному тесту "Політичне крісло" змінився з -28,3 до -25,6. Тобто оцінка громадянами президента в порівнянні з березнем дещо покращилася, хоча, як і раніше знаходиться в негативному діапазоні", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що на питання про другий президентський термін Зеленського 48% респондентів заявили про негативне ставлення. 21,9% опитаних позитивно ставляться до другої каденції.

Читайте також: Хто з політиків викликає в українців максимальну довіру, - результати опитування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк