19.08.2021, 17:03

Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони "Крим"

зеленский

1 липня поточного року Верховна Рада визнала таким, що втратив чинність, закон "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", прийнявши за основу та в цілому законопроєкт №5502-Д.

19 серпня президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон, про що свідчить ]]>картка на сайті парламенту.]]>

Таким чином, режим вільної економічної зони "Крим", який діяв з 27 вересня 2014 року, скасований.

Під час дії вільної економічної зони "Крим" українські органи не стягували загальнодержавні податки і збори на території окупованого півострова. Вона повинна була діяти протягом 10 років, що дало б можливість українському бізнесу розвиватися в Криму.

Закон про скасування ВЕЗ нормує порядок в'їзду на територію Криму і виїзду. Тепер громадяни України мають право на вільний і безперешкодний в'їзд та виїзд з неї тільки через КПВВ з прикордонним контролем.

Також закон закріплює право на безоплатну вторинну правову допомогу для громадян України, які проживають в окупації, та забезпечує реалізацію права на спадщину. Необхідні зміни у зв'язку з такими рішенням були прийняті Податковий та Митний кодекси.

Читайте також: Зеленський відповів на питання про можливість другої каденції

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк