05.09.2021, 16:47

У Кремлі заявили, що підготовка переговорів Путіна і Зеленського стопориться через тему Криму

Марина Началова | Всі новини автора

У Росії не хочуть обговорювати питання повернення тимчасово окупованого Криму під контроль України, тому організація переговорів Володимира Зеленського та Володимира Путіна не просувається.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в ефірі одного з російських телеканалів заявив, що питання про приналежність Криму не може бути темою зустрічі президентів РФ і України.

"Справа в тому, що для нас же не існує теми Криму. А, як нам кажуть в офісі президента України, Зеленський хоче обговорювати Крим. Ну, Крим з якої точки зору? Явно не з точки зору, що це регіон Російської Федерації", - сказав Пєсков.

За його словами, з цієї причини в плані підготовки саміту лідерів держав "віз і нині там".

Пєсков заявив, що Росія хоче нормалізації відносин з Україною, але Київ такої політичної волі поки не проявляє. За його словами, в політиці України домінує "русофобський підхід".

"Ми бачимо, що, на жаль, ті сили в Україні, які мають більш зважений, більш збалансований підхід, і які є прихильниками все-таки обговорення найгостріших питань з Росією, ці сили зараз сидять під домашнім арештом, і суд тільки штампує продовження цього домашнього арешту. Ось що ми бачимо, тому поки домінує ось такий русофобський підхід у всьому і вся", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, суд залишив члена партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука під домашнім арештом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк