12.09.2021, 15:22

Суддя Писанець, знайдений мертвим під Києвом, вів справу Шеремета і ще ряд резонансних справ

Марина Началова | Всі новини автора

Суддя Печерського районного суду Києва Віталій Писанець, якого знайшли мертвим у селі Погреби Броварського району Київщини, вів справу про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Писанець був одним із суддів, які вели справу Шеремета, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, саме Писанець неодноразово ухвалював рішення про запобіжний захід підозрюваним у цій справі Юлії Кузьменко, Андрію Антоненко та Яні Дугар.

Писанец був задіяний ще в кількох резонансних розглядах. Так, нещодавно він вів одне із засідань у справі підозрюваного в держзраді нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука: тоді він не задовольнив клопотання адвокатів Медведчука про відвід судді Сергію Вовку.

Також відомо, що в 2019 році Писанець зняв арешт з майна екс-міністра внутрішніх справ часів Януковича Віталія Захарченко. Він же вів справу екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського.

Нардеп від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко повідомила, що Писанець вів її справу проти "беркутівців".

"Ще в 18 році беркутівці подали на мене в суд за відмову включати їх в списки на обмін. Ми займали жорстку позицію- спочатку вироки українських судів за вбивства на Майдані, тільки потім можна говорити про будь які обміни.

В 19 році Зеленський віддав беркутівців Путіну і ті сховалися в Москві, але позов проти мене не забрали. Слухання справи то переноситься, то адвокати не з’являються", - пояснила Геращенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: