17.09.2021, 21:42

Порошенко закликає світ не визнавати вибори до Держдуми РФ

порошенко

Екс-президент України Петро Порошенко закликає світ не визнавати результати виборів до Держдуми РФ через залучення жителів окупованих територій до голосування.

Свою позицію колишній глава держави висловив у Facebook, передає Час Пік.

Зокрема, Порошенко звертає увагу на те, що видача паспортів РФ жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей, а також Криму, здійснювалася незаконно.

"У цей фарс (вибори до Держдуми - ред.) Кремль втягує сотні тисяч українців з Криму та Донбасу, яким всупереч усім нормам міжнародного права всучили російські паспорти. З другої половини 2019 року лише в окупованих районах Донецької та Луганської областей Москва видала понад семисот тисяч паспортів. РФ грубо нехтує нормами та принципами міжнародного права і торпедує Мінські домовленості", - написав Порошенко і порівняв залучення громадян України до голосування з анексією Криму.

Він пропонує зробити ряд кроків. Зокрема, не визнавати вибори і переконати світову громадськість чинити так само, організувавши потужну хвилю засудження паспортизації. За словами Порошенка, засудити дії РФ повинні на рівні Генасамблеї ООН, а також партнери по Євросоюзу.

У поведінці Росії Порошенко бачить перспективи зупинки "Північного потоку-2".

Він вважає, що головне завдання Зеленського, який у понеділок прибуде в США для участі в Генасамблеї ООН, "привернути увагу наших друзів, партнерів і союзників до злочинів Кремля".

Читайте також: У понеділок Зеленський розпочне візит до США для участі в Генасамблеї ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк