20.09.2021, 22:17

Разумков розповів про чутки, що депутатам пропонують гроші за "деякі відставки"

Марина Началова | Всі новини автора

У той час як в українському політикумі ширяться чутки про підготовку відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, останній заявив про неперевірену інформацію про підкуп нардепів.

Мова про це зайшла сьогодні на погоджувальній раді, яку Разумков вів по відеозв'язку через захворювання COVID-19, передає Час Пік.

Спікер заявив про плітки і чутки в ЗМІ, що "хтось комусь пропонує 50-70-100 тисяч за голос за деякі відставки". Валюту, в якій нібито пропонуються хабарі, він не уточнив.

"Я не зовсім розумію, в яких кабінетах це відбувається, і хто веде такі переговори, але це точно негативно впливає на діяльність і на імідж Верховної Ради", - заявив Разумков.

Глава парламенту зазначив, що "майже впевнений" в недостовірності такої інформації, але попросив антикорупційні органи перевірити її.

У той же час заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив журналістам, що процедура відкликання спікера поки не готується.

"Більш того я вважаю, що якщо людина знаходиться на лікарняному, то не зовсім етично такі питання піднімати", - сказав Корнієнко.

Відносно заяви Разумкова про чутки про підкуп депутатів, Корнієнко заявив, що "ні йому нічого не пропонували, ні він не пропонував". За його словами, антикорупційні органи зможуть розібратися в такій ситуації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк