03.10.2021, 12:29

Україна займатиметься питанням повернення Саакашвілі, - Зеленський

Ольга Романец | Всі новини автора
Саакашвили

Президент України Володимир Зеленський заявив, що експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі, який був затриманий в Грузії, повинні відпустити і повернути в Україну, оскільки він є громадянином України.

Про це Зеленський сказав під час з'їзду партії "Слуга народу" в Трускавці Львівської області, 3 жовтня, передає Час Пік.

"Я постійно займаюся тим, що повертаю громадян України. Саакашвілі є громадянином України, тому його це теж стосується. І всі наші інститути, включаючи МЗС і наші посольства, які працюють в Грузії, і на рівні посла Грузії в Україні, і розмови між нашими Кабмінами, на рівні прем'єрів, ми всі будемо цим займатися", - заявив він.

Зеленський також зазначив, що не знав, що Саакашвілі поїхав до Грузії.

"Я був дуже здивований... Вважаю, що це неправильно, тому що він у державної влади", - додав Зеленський.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Тбілісі.

Як повідомили в прокуратурі Грузії, проти нього на сьогоднішній день порушено чотири кримінальні справи: стосовно розгону мирного мітингу 7 листопада 2007 року в Тбілісі; стосовно погрому в телекомпанії "Імеді"; стосовно захоплення майна бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі; стосовно розтрати дев'яти мільйонів ларі.

У МЗС України заявили, що українська сторона надаватиме допомогу заарештованому в Грузії експрезиденту країни Михайлу Саакашвілі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк