08.10.2021, 14:53

Рада закликала Європарламент визнати перспективу членства України в ЄС

Ольга Романец | Всі новини автора
Евросоюз

Верховна Рада закликала Європейський парламент і парламенти держав-членів Європейського Союзу визнати перспективу членства України в ЄС.

Відповідну заяву "про пріоритетні питання інтеграції України в ЄС" (постанова № 6132) підтримали 304 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю, передає Час Пік.

"Верховна Рада України підтверджує стратегічний курс України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі, закріплений у Конституції України; закликає до визнання перспективи членства України в ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз", - наголошується в тексті документа.

Також нардепи закликали Євросоюз посилити антиросійські санкції, зокрема за незаконну видачу російських паспортів жителям окупованих територій та їх залучення до виборів в РФ, а також ввести заходи для заборони проекту "Північний потік-2".

Крім того, в документі підкреслюється необхідність спільного діалогу України та ЄС з питань безпеки і оборони та залучення України до Програми постійного структурованого співробітництва ЄС (PESCO) і співпраці з питань посилення військової мобільності та кібербезпеки.

Читайте також: Український військовий отримав поранення в результаті обстрілу на Донбасі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк