11.10.2021, 09:43

Петиція про заборону виступів російських артистів в Україні набрала необхідну кількість голосів

Петиция о запрете выступлений российских артистов в Украине

Петиція з вимогою повністю заборонити в Україні концертну діяльність російських артистів набрала необхідні для розгляду голоси.

Розміщена на сайті президента України ]]>петиція]]> щодо заборони виступів російським артистам в Україні до повернення Криму та відновлення контролю над східними кордонами країни набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів, повідомляє Час Пік.

Петиція була розміщена 21 вересня. Ініціатор петиції - український телеведучий, продюсер, шоумен та громадський діяч Ігор Кондратюк.

"Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг - артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим - підтримали - окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії. Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

Це неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окуповиних ними українців. Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні. Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами - методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців", - написав Ігор Кондратюк.

Тепер на цю петицію має відреагувати президент України Володимир Зеленський. Нагадаємо, до обрання на посаду глави держави він сам був артистом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк