11.10.2021, 21:29

Зеленський обговорив з Макроном і Меркель зустріч у нормандському форматі

Ольга Романец | Всі новини автора
Нормандский формат

Володимир Зеленський сьогодні, 11 жовтня, провів переговори з французьким колегою Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це Зеленський заявив у своєму Twitter, передає Час Пік.

Сторони обговорили підготовку майбутньої зустрічі в нормандському форматі.

"Провів важливу розмову з Меркель і Макроном щодо активізації переговорів для завершення війни на Донбасі і підготовки саміту "нормандської четвірки". Україна, Франція і Німеччина виступають за досягнення домовленостей про узгоджені послідовні кроки, які зможуть забезпечити встановлення миру", - написав Зеленський.

Як зазначають у прес-службі ОП, зі свого боку Меркель і Макрон пообіцяли поставити питання підготовки нормандської зустрічі під час своєї розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву на сайті Кремля, лідери Німеччини і Франції після переговорів із Зеленським подзвонили Путіну.

"Лідери доручили своїм політрадникам і зовнішньополітичним відомствам інтенсифікувати контакти і роботу за лінією "нормандської четвірки". Міністри закордонних справ вестимуть справу до проведення в цьому форматі зустрічі на своєму рівні. Домовлено також продовжити по відповідних каналах вивчення передумов до можливої організації, у разі доцільності, і "нормандського саміту", - йдеться в заяві.

Зеленский

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк