24.10.2021, 16:45

У Москві обурилися створенням центрів комунікації на КПВВ Донбасу і Криму: відповідь МЗС України

Марина Началова | Всі новини автора

У Москві відреагували на намір України відкрити на лінії розмежування з окупованим Донбасом і Кримом центри комунікації з президентом і органами влади.

Спікер російського МЗС Марія Захарова прокоментувала цю ініціативу в своєму Телеграм-каналі, передає Час Пік.

"Замість того, щоб повернути утримувані у жителів Донбасу соціальні виплати, розблокувати життєво важливу інфраструктуру, українські силовики знову заготовили провокацію. Що стосується Криму, то його мешканці все сказали, що хотіли. Проблема в тому, що київська влада не хоче цього слухати і робить все, щоб перешкодити кримчанам говорити про свою позицію на міжнародних майданчиках", - написала Захарова.

На обурення представниці МЗС РФ була відповідь МЗС України. Як заявив українським ЗМІ прес-секретар Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, політика "залізної завіси" з боку РФ по відношенню до жителів окупованих Криму і Донбасу не спрацює.

Ніколенко зазначив, що замість критики планів України щодо відкриття центрів комунікації, Росії як державі-окупанту варто було б краще виконувати свої міжнародно-правові зобов'язання і домовленості лідерів країн Нормандської четвірки.

"Але Росія як держава-окупант повинна чітко дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов'язань і виконувати домовленості лідерів нормандського формату: забезпечувати базові потреби населення на підконтрольних їй територіях, включаючи належний захист від COVID-19, розблокувати роботу КПВВ, припинити саботаж діяльності Тристоронньої контактної групи, гарантувати безпечний і надійний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї окупованій території", - заявив Ніколенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк