24.10.2021, 18:31

Адвокат заявив, що в тюремній лікарні готується ліквідація Саакашвілі

Марина Началова | Всі новини автора

У тюремній лікарні планується імітувати бунт з метою ліквідації колишнього президента Грузії Михаїла Саакашвілі.

Про це заявив на брифінгу адвокат Саакашвілі Ніка Гварамія, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як відомо, Саакашвілі вже 24-й день продовжує голодування в руставський в'язниці. Консиліум лікарів рекомендував перевести його в багатофункціональну клініку змішаного типу. У Мін'юсті згодні госпіталізувати Саакашвілі в лікарню глданської в'язниці в Тбілісі, наполягаючи, що вона підходить для голодуючих в'язнів.

"Переведення в тюремну лікарню буде пов'язане з проблемами безпеки і, за нашою інформацією, ці проблеми будуть імітовані нинішньою владою країни. Буде імітований бунт, який закінчиться ліквідацією Михаїла Саакашвілі", - заявив Гварамія.

Адвокати вимагають від влади в найближчі години вирішити питання з госпіталізацією політика в багатопрофільну клініку, де буде забезпечена його безпека. Гварамія також заявив, що у Саакашвілі є ризик зупинки серця, а в тюремній лікарні немає умов для надання допомоги в такій ситуації.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав слова адвоката про нібито підготовлювану ліквідацію Саакашвілі "маячнею і провокацією".

"Населення чудово розуміє, чому прихильники Саакашвілі хочуть посіяти до виборів у майбутню суботу паніку. Цей тиждень буде напруженим, з'являться й інші брехливі заяви", - заявив Гарібашвілі.

Він зазначив, що в разі необхідності Саакашвілі переведуть до тюремної лікарні, а не в міську клініку, оскільки  для жодного ув'язненого в Грузії винятків не буде.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі у в'язниці зробили переливання крові.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: