24.10.2021, 21:13

В Україні збираються змінити міністра оборони: ЗМІ назвали ім'я кандидата

Марина Началова | Всі новини автора

У найближчі тижні в Україні зміниться очільник Міністерства оборони. Зараз відомство очолює Андрій Таран.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив журналістам, що президент Володимир Зеленський вже визначився з кандидатурою нового міністра оборони.

"Думаю, що протягом двох-трьох тижнів вже будемо визначатися (з обранням нового міністра оборони - ред.)", - сказав Арахамія.

Однак, за його словами, малоймовірно, що це станеться на наступному пленарному тижні (2-5 листопада).

Головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов заявив, що Зеленський погодив у якості кандидата на пост міністра оборони Олексія Резнікова, чинного віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Новий кандидат в міністри Резніков не був раніше пов'язаний з питаннями оборони і безпеки. Це професійний адвокат, який не мав відношення до бойових дій і оборонного планування. Тому Резніков буде для офісу керованою фігурою, йому буде потрібно чимало часу для того, щоб вникнути в суть хаосу, що відбувається, і виробити в ньому якусь логіку і стратегію", - пише Бутусов.

За його словами, іншим кандидатом, який розглядався Зеленським, була колишній кандидат в мери Києва Слуга народу Ірина Верещук.

"Головною мотивацією Зеленського є бажання мати "говорячого" міністра оборони замість "мовчазного" Тарана, який не дає інтерв'ю і прес-конференцій через великі труднощі зі зв'язним викладом своїх думок. Таран абсолютно очевидно фізично нездоровий, і нездатний виконувати обов'язки міністра", - заявив Бутусов, посилаючись на джерела "Цензор.Нет".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: