27.10.2021, 15:24

Хотів провідати Саакашвілі: Гордону заборонили в'їзд до Грузії

Марина Началова | Всі новини автора

Українського журналіста Дмитра Гордона не пустили до Грузії. Він планував відвідати у в'язниці колишнього президента країни Михаїла Саакашвілі.

Про це Гордон ]]>повідомив ]]>у своєму Instargam, передає Час Пік.

"Годину тому прилетів до Тбілісі і весь цей час чекав на паспортному контролі штамп у паспорті. Щойно мені офіційно оголосили, що в'їзд до Грузії мені заборонено. Причин не назвали. Однозначно пов'язую це з тим, що напередодні МЗС України звернулося до МЗС Грузії з проханням організувати моє відвідування у в'язниці Руставі Михаїла Саакашвілі. Все, що сталося, - це міжнародний скандал і ганьба для грузинської влади. Зараз вилітаю до Києва тим самим літаком, яким прилетів. До зустрічі вдома!" – написав журналіст.

Як стало відомо, разом із Гордоном до Грузії не пустили його дружину Алесю Бацман та керівника Офісу простих рішень Марію Барабаш.

На сторінці Саакашвілі у Фейсбуці з'явився коментар щодо депортації з Грузії Гордона і Ко.

"Жодних об'єктивних причин для такого кроку у влади Грузії не було. Це чергове грубе порушення принципів демократії, прав людини і свідчення того, що справа проти Саакашвілі не має нічого спільного з правосуддям", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 1 жовтня Саакашвілі затримали грузинські правоохоронні органи після його прибуття до Тбілісі. У в'язниці екс-президент оголосив голодування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк